Na kampanju planira potrošiti vlastitih 25 tisuća kuna: Bernardić ima potporu trećine zagrebačkih SDP-ovaca

Foto: Zagrebačka skupština

DAVOR BERNARDIĆ uspio je prikupiti više od 2.000 potpisa zagrebačkih SDP-ovaca koji su dali potporu njegovoj ponovnoj kandidaturi za predsjednika gradskog odbora te stranke. Kako gradska organizacija SDP-a broji oko 6.000 tisuća članova, Bernardić je već uspio prikupiti potporu trećine potencijalnih birača.

Prikupljenih nešto više od 2 tisuće potpisa podrške svojoj kandidaturi za reizbor na mjesto predsjednika zagrebačkog SDP-a Bernardić je sa svojim najbližim suradnicima danas prijepodne predao Gradskoj izbornoj komisiji u prostorijama SDP-a u Praškoj ulici.

Nakon predaje potpisa je izjavio: "Želim zahvaliti svima koji su potpisali podršku. Ovako velik broj prikupljanih potpisa u kratkom vremenskom razdoblju pokazuje da je naš zajednički put u prošlom mandatu bio ispravan i da žele da ih vodim do pobjede na sljedećim lokalnim izborima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da je ponosan na načelo jedan čovjek - jedan glas, te se zato zalaže za proširenje takvog načina glasovanja za sva tijela stranke. Dodao je: "Ako se želimo približiti članovima i građanima, rješenje je dodatna demokratizacija".

"Financijski, moja kampanja bit će u skladu s vremenom u kojem živimo. Sve planiram podmiriti vlastitim sredstvima"

Na pitanje oko financiranja kampanje odgovorio je: "Financijski, moja kampanja bit će u skladu s vremenom u kojem živimo. Sve planiram podmiriti vlastitim sredstvima. Nemam call centar, prostor u najmu, službenog vozača, koristim privatni auto, SMS-ove šaljem sa privatnog mobitela u tarifi u kojoj su besplatni i neograničeni. Dosadašnji veći troškovi su trosatni najam Tvornice, printanje pisma i programa. Prema pravilima koje je donio Glavni odbor, svaki kandidat ima pravo na slanje jednog pisma i dva SMS-a. Ukupno planiram potrošiti otprilike 25 tisuća kuna, a prije izbora podnijet ću detaljno izvješće gradskoj izbornoj komisiji. Očekujem da to učine i moji protukandidati".

Prvi krug neposrednih izbori za predsjednika Gradske organizacije SDP-a Zagreb održat će se 20. listopada, a mogući drugi krug 27. listopada ove godine. Promidžba za kandidate za predsjednika službeno započinje 7. listopada, a uz Bernardića, kandidati su i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić te ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara