Na području Vukovara uhićen pedofil koji je zlostavljao nekoliko djece

Na području Vukovara uhićen pedofil koji je zlostavljao nekoliko djece

Foto: Shutterstock (Ilustracija)

DJELATNICI vukovarsko srijemske policije uhapsili su 29-godišnjeg pedofila. Terete ga da je kroz duži vremenski period zlostavljao nekoliko djece.

Iz vukovarsko-srijemske policije nisu otkrili detalje slučaja, ali poznato je da 29-godišnjaka terete za kaznena djela iskorištavanja djece za pornografiju, zadovoljenja pohote pred djetetom ili maloljetnom osobom, bludnih radnji i spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina.

"Suradnjom policijskih službenika za mladež policijskih uprava vukovarsko-srijemske i osječko-baranjske s Općinskim državnim odvjetništvom u Vukovar, počinitelj je identificiran, a potom i lociran na području vukovarsko-srijemske županije, nakon čega je po dovršetku dokaznih radnji uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. U naknadnom postupku pred nadležnim pravosudnim tijelima osumnjičenom je određen istražni zatvor", priopćili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Iz policije tvrde da došlo do zamjetnog povećanja kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece koja se čine korištenjem suvremenih tehnologija. Zbog toga upućuju roditelja da obrate posebnu pozornost na osobe "s kojima njihova djeca provode slobodno vrijeme, s kojima djeca komuniciraju putem društvenih mreža s naglaskom na osobe koje neprimjereno komuniciraju o djetetovoj intimi, stvaraju i potiču prilike da s djecom ostvare neposredni kontakt i provedu vrijeme bez nazočnosti drugih osoba, nude i daju djetetu različite darove i vrijednosti, odnosno koje na bilo koji način pokušaju ugroziti djetetov tjelesni i spolni integritet".

"U cilju samozaštitnog ponašanja savjetujemo roditelje da stvaraju i održavaju pozitivan odnos povjerenja sa svojim djetetom kako bi mogli pravovremeno prepoznali i reagirati na svaku po dijete ugrožavajuću situaciju i rizik. S tim u vezi, pozivamo roditelje da s punim povjerenjem prijave sva sumnjiva ponašanja prema njihovoj djeci policijskim službenicima za mladež u svojoj policijskoj upravi/policijskoj postaji ili da svoja saznanja prijave putem on-line mehanizma prijavljivanja 'Red Button'", priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara