"Na pravoj strani povijesti": U Zagrebu 14. lipnja trinaesta Povorka ponosa

Screenshot: YouTube (Zagreb Pride)

U ZAGREBU će se trinaesti put za redom održati Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2014., pod sloganom "Na pravoj strani povijesti".

Trinaesta Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji počet će okupljanjem 14.lipnja u 14.00h na Trgu žrtava fašizma te će proći središnjim zagrebačkim ulicama i završiti javnim skupom i koncertom u parku Zrinjevac. Tema ovogodišnje Povorke ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2014. jest solidarnost u borbi za jednakopravnost i dostojanstvo svih ljudi u Republici Hrvatskoj.

"Biti na pravoj strani povijesti znači preuzimati odgovornost ne samo za sebe, već prihvaćati odgovornost za živote budućih generacija, za budućnost naše djece. Biti na pravoj strani povijesti znači biti na strani svih onih potlačenih, obespravljenih, nevidljivih i nadglasanih. Biti na pravoj strani povijesti znači biti na margini danas, u otporu sutra, a u slobodi vječno. Pokažimo da nećemo samo šutke stajati po strani, budimo solidarni i solidarne jer nas zajedno ništa ne može zaustaviti", kažu iz Zagreb Pridea.

Ove će godine Organizacijski odbor Povorke ponosa svaki ponedjeljak, kao i u Tjednu ponosa, koji prethodi Povorci svakodnevno prikupljati potrebnu pomoć za stradale u poplavama koje su pogodile Hrvatsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

"Protekle dvije godine Zagreb Pride od građana i građanki tražio je financijsku pomoć za neometano održavanje Povorke ponosa, a u skladu s našim vrijednostima, ove godine potrebitijima vidimo sve stradale od poplava te apeliramo na sugrađane i sugrađanke koje su nam velikodušno izrazili podršku donacijama u protekle dvije godine ili su to imale namjernu učiniti ove godine, da tu podršku usmjere onima kojima je u ovom trenutku važnija", poručuju iz Zagreb Pridea.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara