Na sjeveru Rusije poginulo šest radnika iz Srbije

Na sjeveru Rusije poginulo šest radnika iz Srbije

Foto: Google maps

U POŽARU što je u noći na nedjelju zahvatio barake jednog gradilišta na sibirskom poluotoku Jamal na sjeveru Rusije, poginulo je šest radnika iz Srbije, javili su u nedjelju beogradski mediji.

Prema još neslužbenim informacijama, u požaru na gradilištu stradalo je ukupno osam osoba, među kojima šestorica radnika iz Srbije koji su na rad u Rusiju otišli posredstvom tvrtke koja već godinama šalje zavarivače, strojare i radnike sličnih profila na gradilišta diljem Rusije.

"Pronađeni su ostaci četiri tijela srpskih radnika, a za tijelima dvojice se traga", rekao je za Blic izvor s mjesta događaja.

Vatra je, prema dosadašnjim saznanjima, zahvatila dio smještajnog bloka - montažne barake u kojima su spavali radnici iz Srbije, Rusije, Kirgistana i Bjelorusije.

Za sada nema pouzdanih informacija o broju ozlijeđenih, a srbijanska agencija Beta poziva se na preliminarne podatke dobivene iz ruskih izvora, dok B92 naglašava kako su veze s tim dijelom Rusije veoma loše, a signal mobilne telefonije slab.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema navodima lista "Blic", u požaru je izgorio smeštajni blok s oko 80 soba, a prepostavlja se da je vatra planula u odjelu gdje su radnici sušili odjeću.

Kako se navodi, veliki broj soba je potpuno izgorio, a radnici ostali bez osobnih stvari, dokumenata i telefona, pa obitelji radnika i dalje bezuspješno nastoje kontaktirati s njima.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara