Na zagrebačkom Velesajmu se održava Sajam županija

Foto: Dragan Matić / Cropix

NA DANAŠNJEM svečanom otvorenju Sajma županija na Velesajmu, svoj program predstavila je 21 županija. Otvorenju su nazočili i ministar turizma Darko Lorencin, te gradonačelnik Zagreba Milan Bandić koji je naglasio ponos na suradnju grada Zagreba sa svim županijama u Hrvatskoj.

"Surađujem sa svim županijama i logično je da glavni grad Republike Hrvatske ima dobru suradnju sa svim županijama i pomaže koliko god može. Svih mojih 13 i pol godina sam to činio, i činit ću i dalje", rekao je Bandić.

Cilj Sajma županija je upoznati posjetitelje sa specifičnostima svake županije.

Na sajmu će posjetitelji svaki dan moći uživati u tradicionalnim proizvodima svih županija, a ministar turizma Darko Lorencin naglasio je koliko su ovakve manifestacije važne za zaštitu autohtonosti zemlje i poboljšanje turizma.

"Nastaje potreba za zaštitom tih proizvoda, no međutim to se prelijeva kao što vidimo i u druge dijelove Hrvatske, i druge županije žele plasirati i samim time obogatiti turistički proizvod i sa svojom kulturnom baštinom i sa svojim tipičnim proizvodima, što je izuzetno pozitivno", izjavio je Lorencin.

Sajam traje do nedjelje u paviljonu 8 na Velesajmu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara