Načelnik Glavnog stožera OSRH u Beogradu: Vojske Srbije i Hrvatske stupovi regionalne suradnje!

Foto:  mod.gov.rs

"PREDANI smo dobrosusjedskoj suradnji i odnosima i smatramo da dvije vojske mogu u tom procesu i dalje osiguravati mir i stabilnost u regiji i da pokazuju kako mogu zajedno surađivati te izrađuju sposobnost u sprovođenju mirovnih operacija širom svijeta", rekao danas načelnik Glavnog stožera OSRH general pukovnik Drago Lovrić koji se nalazi u službenom posjetu Srbiji. Riječ je prvom takvom posjetu visokog predstavnika hrvatskih vojnih snaga Srbiji. 
 
Razmjena iskustava
 
Delegacija ministarstva obrane Srbije bila je u Hrvatskoj krajem kolovoza kada je potpisan "Plan bilateralne vojne suradnje" između dva ministarstva obrane. Tada je zaključeno da je zajednički interes za unapređenje i intenziviranje bilateralne vojne suradnje. 
 
General pukovnika Lovrića u Beogradu je primio načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, a razgovaralo se o vojno-ekonomskoj suradnji, obuci, usavršavanju i vojno-obrazovnoj suradnje dvije vojske. 
 
"Oružane snage Republike Hrvatske spremne su razmijeniti sva svoja iskustva s Vojskom Srbije koji se odnose na pristupanje euroatlantskim integracijama. Mi smo u tom procesu spremni podijeliti cjelokupno znanje i iskustvo kako bismo mogli zajedno djelovati", rekao je Lovrić prenosi srpska državna televizija. Srpski kolega Diković rekao je da je sastanak fokusiran ka poboljšanju i očuvanju sigurnosti u regiji. 
 
Uspješna suradnja dviju vojska!?
 
"S oružanim snagama Hrvatske imamo uspješnu vojno-vojnu suradnju, koja je počela prije nekoliko godina", rekao je Diković i dodao da je tijekom 2013. godine planirano da se održi petnaestak zajedničkih aktivnosti dvije vojske.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara