"Nadam se da ćemo penzićima uskoro vratiti stare cijene domova u Zagrebu"

Foto: Facebook

CIJENE staračkih domova u vlasništvu Grada Zagreba porasle su za 20 posto. Obavijest o novim cijenama umirovljenici su dobili početkom mjeseca.

"Da, mi imamo negdje 150 milijuna kuna imobiliziranih u decentraliziranim sredstvima od strane resornog ministra, odnosno Vlade", potvrdio je Bandić.

Posljednji put cijene su rasle prije šest godina, a povratak na staro gradonačelnik Milan Bandić očekuje kada se za to stvore uvjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo trebali izdvojiti 20 milijuna kuna, koje nismo mogli, jer su nam sredstva imobilizirana, da ne bi povećavali cijene, jer smo zadnje povećanje imali prije šest godina. Ipak, nadam se da će Ustavni sud brzo reći svoj pravorijek i da ćemo penzićima uskoro omogućiti da budu jeftinije u svojim domovima", poručio je prvi čovjek Zagreba.

Ipak, s ovim poskupljenjem Zagreb ima najjeftinije domove u Hrvatskoj, pogotovo u odnosu na privatni smještaj, poručuje Bandić i najavljuje izgradnju novih objekata za starije i nemoćne osobe.

"Apsolutno, tri natječaja, za tri nova doma su u tijeku i za 20-tak dana ćete znati punu informaciju", zaključio je Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara