Nadbiskup Pujić: Dobra je ta EU, nema zaštićenih i svaka država je dužna isporučiti ljude!

Nadbiskup Pujić: Dobra je ta EU, nema zaštićenih i svaka država je dužna isporučiti ljude!

Foto: Luka Gerlanc (Cropix)

"VODI se afera oko uhidbenog naloga. Ali ako su se europski narodi složili da nema zaštićenih i da je svaka država dužna isporučiti ljude, nema više azila jer si neke druge ideologije. To je pozitivno. Dakle, ne smije se više nitko nadati dobru, ako je činio zlo. U tom kontekstu Europa je dobra, kao organizacija, dobra je po zakonima, nekim usmjerenjima", naglasio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić koji je i predsjednik Hrvatske biskupe konferencije povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju. 
 
Biskup Puljić izrazio je i žaljenje zbog toga što se bivši hrvatski predsjednik Franjo Tuđman nije spomenuo povodom svečanosti ulaska Hrvatske u EU. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Žao mi je da se nije našlo prostora i vremena da ga se spomene. On u nekim europskim političkim krugovima ne uživa neki ugled jer je stavio veliki naglasak na narodnu slobodu, narodnu neovisnost. To mnogi nadrieuropljani ne shvaćaju. Mi smo bili ugroženi. Mi bez slobode nismo mogli disati. Hvala Bogu da smo imali Tuđmana. Tu se neke stvari miješaju. Postoji i neka nivelacija koja ide prema tome da se kaže kako su svi jednako krivi i jednako zaslužni. Ili nisu zaslužni. Pa se stavlja na isti nivo i one koji su bili u drugim državama i drugim republikama Jugoslavije. To je loše, nije dobro, povijesno gledano", upozorio je zadarski nadbiskup. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara