Najavljena istraga: Na Reliju Dakar misteriozno poginuo poljski motociklist

Najavljena istraga: Na Reliju Dakar misteriozno poginuo poljski motociklist

Foto: Shutterstock

NA OVOGODIŠNJEM Reliju Dakar zabilježen je u utorak prvi smrtni slučaj nakon što je na trećoj dionici utrke, između argentinskih gradova San Juana i Chilecita, pronađeno mrtvo tijelo poljskog motociklista Michala Hernika.

Tridesetdevetogodišnji Hernik pronađen je mrtav oko 300 metara od trase utrke, na 206. kilometru treće dionice, izvijestili su organizatori utrke.

"Okolnosti njegove smrti tek trebaju biti utvrđene budući da natjecatelj nije pokazivao nikakve vanjske znakove nesreće", priopćeno je iz Dakar Rallyja.

Hernik je prvi puta sudjelovao u utrci a nalazio se na 84. mjestu.

Peta smrt od 2009.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
To je ujedno peti smrtni slučaj otkada je utrka 2009. preseljena iz Afrike u Južnu Ameriku. Ukupno je u povijesti utrke zabilježeno više od 60 smrtnih slučajeva, uključujući sudionike utrke, gledatelje i novinare.

Prije godinu dana na putu od Chilecita do San Miguel de Tucuana smrtno je stradao 50-godišnji belgijski motociklist Eric Palante, koji je sudjelovao u toj utrci po 11. put. Poginula su i dva novinara, čije se vozilo sunovratilo s uske ceste u ponor.

U trećoj etapi ovogodišnjeg relija pobjedu su u konkurenciji automobilista odnijeli argentinski vozači Orlando Terranova i Bernardo Graue. U ukupnom poretku vode katarski vozač Nasser al-Attiyah i Francuz Matthieu Baumel.

Trasa relija duga je devet tisuća kilometara, sastoji se od ukupno 13 dionica a prolazi kroz Argentinu, Boliviju i Čile. Utrka je počela 4. siječnja a završava 17. siječnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara