Najmanje troje mrtvih u samoubilačkom napadu u Nigeriji, 10-godišnjakinja uhvaćena s eksplozivom

Najmanje troje mrtvih u samoubilačkom napadu u Nigeriji, 10-godišnjakinja uhvaćena s eksplozivom

Ilustracija: YouTube

NAJMANJE tri osobe ubijene su u samoubilačkom napadu na fakultetu u nigerijskom gradu Kanu, što je četvrti napad u tjedan dana koji su izvele žene, objavila je u srijedu policija koja je na drugoj lokaciji uhitila desetogodišnjakinju opasanu eksplozivom.

Sedam je osoba ozlijeđeno u napadu mlade djevojke na tehničkom fakultetu u gradu Kano na sjeverozapadu istoimene države. "Tinejdžerica je uočena na ulazu, no uspjela je probiti se do upravne zgrade. Aktivirala je eksploziv, raznijela se i ubila još dvije osobe", objavila je policija. U susjednoj nigerijskoj državi Katsini, policija je uhitila desetogodišnju djevojčicu opasanu eksplozivom i njezina dva pratitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnji napad zadnji je u nizu samoubilačkih napada izvedenih zadnja tri dana u Kanu na trgovačke centre, džamije i parkirališta. Sumnja se da napade koordinira islamistička teroristička skupina Boko Haram, što u prijevodu znači "zapadno obrazovanje je grijeh".

Boko Haram je ubio više od 2.500 ljudi u Nigeriji samo u ovoj godini. Kada je 2009., počeo terorističke akcije ciljao je kršćane u želji da proglasi islamsku državu, no od 2013. meta su mu sigurnosne snage i civili, kako kršćani tako i muslimani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara