Nakon četiri tjedna rasta benzin pojeftinio, dizel i autoplin ipak poskupili

Nakon četiri tjedna rasta benzin pojeftinio, dizel i autoplin ipak poskupili

Foto: Hina

NAKON četiri tjedna uzastopnog rasta, vozači koji koriste benzinska goriva imaju razloga za veselje. Prema informacijama portala cijenegoriva.info u utorak je cijena litre Eurosupera 95 pala za 10 lipa i sada se prodajeoko 10,19 kuna, ovisno o kompaniji. Tako je spremnik od 50 litara Eurosupera 95 pojeftinio za pet kuna. Ovo je ujedno i najveći pad cijene Eurosupera 95 u posljednja četiri mjeseca.

Vozači koji koriste dizelska goriva u utorak nisu imali razloga za veselje. Litra Eurodizela poskupila je 2 lipe i sada se prodaje između 9,51 i 9,53 kune, ovisno o kompaniji. Ovo je sedmi uzastopni tjedan da raste cijena ove vrste goriva. Tijekom tog razdoblja, spremnik od 50 litara poskupio je 36,5 kuna. Litra Eurodizela trenutno je najskuplja u posljednjih šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako dolar nastavi slabiti, možemo očekivati niže cijene goriva

Drugi tjedan zaredom poskupio je i autoplin, ovoga puta za četiri lipe po litri. Sada se prodaje po cijeni od oko 4,06, kuna, no i dalje je najjeftiniji Plinski centar Zagreb koji drži cijenu od 3,86 kuna.

U posljednje vrijeme blago pada cijena barela na svjetskim tržištima (sada se kreće ispod 65 dolara), no važnije je da dolar slabi u odnosu na kunu. Naime, sadašnji srednji tečaj iznosi 6,77 kuna za jedan dolar i najniži je od kraja veljače.

Ukoliko se nastave ovi trendovi, mogli bismo očekivati pad cijena goriva u Hrvatskoj u idućim tjednima, zaključuju s portala cijenegoriva.info.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara