Nakon dvodnevne potrage HGSS na Krku spasio 78-godišnjeg češkog turista

Nakon dvodnevne potrage HGSS na Krku spasio 78-godišnjeg češkog turista

Foto: HGSS

NAKON dvodnevne zahtjevne i uspješne potražne akcije ekipe HGSS Rijeka, u koju je uključen i helikopter te pripadnici DVD Baška, na Krku je pronađen nestali 78-godišnji češki turist.

HGSS Stanica Rijeka je jučer sredinom dana zaprimila dojavu o nestaloj muškoj osobi na području općine Baška na otoku Krku. Osoba je nestala večer ranije, tj. u nedjelju kada su je odmah počeli tražiti pripadnici DVD Baška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon zaprimanja dojave na teren je izašlo 6 pripadnika HGSS-a sa 2 vozila. Zatraženo je i podizanje helikoptera zbog opsežnosti potrage i težine terena, no zbog loših vremenskih uvjeta to nije bilo moguće. Tako je skupina članova HGSS Stanice Rijeka zajedno sa pripadnicima DVD-a i lovačkog društva pretražila dio terena od područja iznad i oko kanjona Vrženica prema moru gdje su se navodno čuli povici u pomoć, priopćili su iz HGSS-a. Nažalost, ni nakon 6 sati potrage nije bilo povoljnih rezultata pa su spašavatelji zbog dolaska noći i zahtjevnosti terena povučeni s namjerom da se ponovo vrate iduće jutro.Danas je u jutarnjim satima ponovno zatraženo podizanje helikoptera koji je ovaj put poletio jer su to dopustile vremenske prilike. Helikopter je došao iz Splita i na improviziranom helidromu na Trsatu ukrcao 6 članova HGSS-a. Potraga je na otoku Krku trajala svega 15-ak minuta kada su spašavatelji uočili osobu koja je ležala na zemlji. Spuštena su 2 spasioca, koji su ustanovili da je osoba živa i bez vidljivih težih fizičkih ozljeda, a nakon toga su je stavili u nosiljku.Nakon ove vrlo zahtjevne i nadasve uspješne akcije posada helikoptera i ekipa HGSS-a izvršila je analizu koja je pokazala visoku razinu spremnosti i uigranosti svih koji su sudjelovali u spašavanju češkog turista, stoji u priopćenju HGSS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara