Nakon katastrofalnih kiša Italiju pogodili pijavice i tornada!

Nakon katastrofalnih kiša Italiju pogodili pijavice i tornada!

Foto: Meteoweb.it

JAKA ciklona koja već puna dva dana pogađa Italiju, i dalje donosi goleme probleme s vremenskim neprilikama. nakon olujnog ponedjeljka, koji je Sardiniji donio najveće nevrijeme posljednjih 50 godina, u utorak se nevrijeme premjestilo u središnje i južne dijelove Italije, javlja Crometeo.

Iako oborina nije bilo ni blizu tako puno kao ponedjeljak na Sardiniji, dijelove Italije su pogodili snažan vjetar, pijavice i tornada.

Pijavice su se pojavile u Agropoliju, Napulju i u regiji Puglia. Najteže je pogođen Gallipoli u Pugliji gdje se pojavio tornado koji je s mora ušao nad kopno i načinio značajnu materijalnu štetu na stambenim i gospodarskim objektima. Srećom, u ovom nevremenu nitko nije stradao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dvije škole u Gallipoliju zatvorene su u utorak nakon što ih je pogodila pijavica. Najgore je prošla gimnazija Quinto Ennio gdje je pijavica razbijala prozore u nekim učionicama, pa je nastao pravi stampedo učenika tijekom evakuacije. Ravnatelj škole rekao je da škola neće raditi dva dana. Oluja je tijekom dana pogodila i Salento.

Središte olujne ciklone u noći na srijedu premjestilo se nad središnju Italiju, u okolicu Rima gdje je tijekom noći bilo jakih grmljavinskih pljuskova. Ciklona će se na svom putu prema istoku u srijedu svojim centrom naći nad Jadranom, ali u oslabljenom obliku. Ipak području Jadrana će prolazno donijeti plimu, jake vjetrove i lokalne neverine, piše Crometeo.

Tek što će ova ciklona napustiti Italiju tijekom srijede, već u četvrtak nad sjevernom Italijom formirat će se nova snažna ciklona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara