Nakon što je ustvrdio kako su sankcije neutemeljene, Miljenić se izgubio u studiju HTV-a

Screenshot: HRT

MINISTAR pravosuđa Orsat Miljenić sinoć je gostovao u Dnevniku HTV-a komentirajući najavu kazni za Hrvatsku od strane Europske komisije. Nakon što je kazao kako "svatko ima svoj stav" te da smatra neutemeljenom bilo kakvu najavu sankcija, pokušao je naći izlaz iz studija. No, malo se, sudeći prema snimci, izgubio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miljenić je još kazao kako građani neće ostati niti bez jednog eura zbog slučaja Perković. Objasnio je Miljenić kako niti jedna država koja je napravila istu stvar nije dobila sankcije. Kazao je i kako su kazali da će promijeniti zakon nakon što su se konzultirali s EK o prijevodu pravne stečevine EU.

Miljenić je davao i primjere kako su nekim zemljama trebale godine da uskladi zakone te da mu nije jasno zašto se sada Hrvatskoj najavljuju sankcije. Kazao je i kako Hrvatska nije u "talačkoj krizi".

"Nekim zemljama je trebalo tri, četiri godine, a jednoj čak deset i Komisija nije reagirala. Zašto sada deset mjeseci predstavlja problem? Druge zemlje su bile u identičnoj situaciji. Nismo u "talačkoj krizi" jer se posao obavlja redovito i sve ćemo ispuniti što smo potpisali. Premijer je već u srpnju kazao da ćemo promijeniti zakon ako smo pogriješili. Svaka zemlja ima pravo na svoj stav i pravo boriti se za njega" izjavio je Miljenić i dodao da ne vidi u čemu je problem jer će zakon biti izglasan na ovom zasjedanju sabora i da će stupiti na snagu 15. srpnja 2014. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara