Naoružana banda napala kliniku za liječenje ebole u Liberiji, pacijenti se razbježali po gradu

Foto: FaH

BANDA naoružanih muškaraca je u Monroviji, glavnom gradu Liberije, napala kliniku za liječenje ebole. Upali su u bolnicu razbivši vrata i počeli demolirati sve oko sebe, ispričali su svjedoci za agenciju AFP.

Iz bolnice je pritom pobjeglo 29 pacijenata, odreda zaraženih ebolom, koji su se razbježali po glavnom gradu Liberije. Liječnici strahuju da bi se ebola uskoro mogla rapidnom brzinom proširiti po najsiromašnijem dijelu grada, u koji je nakon napada pobjegla većina pacijenata.

Nasilje u West Pointu, najsiromašnijem dijelu glavnog grada Liberije, započelo je još u subotu popodne. Stanovnici su počeli pljačkati trgovine i sukobljavati se s policijom. Bijesni su zbog toga što se u njihove bolnice dovode pacijenti zaraženi ebolom iz čitave Liberije.

Mnogi prosvjednici tvrde da je ebola prevara. Kažu da ta zarazna bolest ne postoji u West Pointu. Da se ebole nimalo ne boje, pokazuje činjenica da su iz bolnice ukrali prljave madrace, plahte i prekrivače, putem kojih se zaraza sasvim sigurno može proširiti po West Pointu i kojem živi i do 100 tisuća najsiromašnijih građana Liberije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara