Napadnut tanker u Hormuškom tjesnacu: Napadači zapucali iz strojnica pa pobjegli

Foto: Wikipedia

GRUPA napadača pucala je u nedjelju iz strojnica s motornog čamca na tanker koji prevozi sirovu naftu u Hormuškom tjesnacu, izvijestio je Međunarodni pomorski ured (IMB).

Posada neimenovanog tankera izvijestila je da je na brod u nedjelju ujutro pucano dvaput izbliza s motornog čamca u kojemu se nalazilo šest osoba. Napad su odbili vodenim topovima, a posada je sigurna.

Unatoč tomu što su brodovi česta meta napada somalskih gusara u području Adenskoga zaljeva i u Indijskom oceanu nasuprot obali Somalije, napadi na plovila u Hormuškom tjesnacu, glavnoj ruti za prijevoz nafte i plina, rijetki su.

Do pucnjave je došlo u dijelu Omanskog zaljeva, 90-ak minuta nakon što su se neidentificiranom trgovačkom brodu s dvije strane približili motorni čamci u kojima je bilo šest osoba odjevenih u maskirne odore, izvijestio je NATO-ov centar za sprečavanje gusarskih napada.

"Nakon nekog vremena motorni čamci su se udaljili prema iranskoj obali", stoji u priopćenju centra te se dodaje da posada nije pucala na napadače.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara