Napali Milanovića jer je otišao iz Sabora: "Ponaša se kako god hoće, ne sluša nikog i ništa!"

Foto: Patrik Maček/Cropix

ZORAN MILANOVIĆ nedugo nakon svog izvješća o radu Vlade i stanju nacije napustio je Sabor. Iako će na kraju rasprave morati dati završnu riječ, nije ostao slušati primjedbe zastupničkih klubova. Opravdao se neodgodivim obavezama.

Razljutilo je to HDZ, HDSSB i Hrvatske laburiste, koji su zatražili pauzu od deset minuta.

"Predsjednik Vlade naprosto mora biti u sabornici pod ovom točkom dnevnog reda jer ne možemo zanemariti što se događalo pod donošenjem poslovnika, kojim je predsjedniku Vlade dana neograničena moć. On se Saboru može ponašati kako god hoće", kazao je nakon stanke Ivan Šuker.

"On ne želi čuti nikog i ništa"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da je Milanović samovolju pokazao i danas, kada je govorio dulje nego što je bilo predviđeno. "U poslovniku jasno stoji da njegovo uvodno obraćanje o ovoj temi može biti 60 minuta, a on je nastavio govoriti i dalje, ne obazirući se što ga predsjednik Sabora upozorava da je prekoračio vrijeme", kazao je Šuker.

Milanovićevo napuštanje sabornice nakon što je održao govor, kaže Šuker, jasan je znak da ga ne zanima drugo mišljenje. "On ima svoje mišljenje, govori što mu paše, ne želi čuti nikog i ništa. Zašto bi on slušao na što ga zastupnici upozoravaju i što mu govore? A vjerojatno će se od svih ovih rasprava i čuti nešto pametno", kaže Šuker.

Vukšić: Milanović je pokazao pravo lice

Milanoviću je zbog napuštanja sabornice prigovorio i Branko Vukšić. "Ovo je podcjenjivanje zastupnika. Onda ne treba ni biti ovdje, može gledati na TV-u u svojoj sobi i poslati nam pismo da je gledao, da nas sve pozdravlja i da nam i dalje želi ugodan rad", kazao je Vukšić.

"Elementarna je nepristojnost ne biti ovdje kada on podnosi izvješće. Zamislite da se mi dignemo i odemo iz Sabora kada on podnosi izvješće. Reklo bi se da je to divljački, nekulturno, nedemokratski, da smo pokazali pravo lice. A pravo lice se pokazuje često kada premijer uzima riječ u Saboru kad ne smije", poručio je Vukšić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara