Nasljednik: Nathaniel Rothschild ima crnogorsko državljanstvo

Foto: Vijesti.me

NASLJEDNIK poznate bankarske dinastije i jedan od financijera projekta Porto Montenegro u Tivtu, Nathaniel James Rothschild, dobio je prije dvije godine crnogorsko državljanstvo, doznaju crnogorske Vijesti.

To su pokazali podaci o 161 osoba koje su primljene u crnogorsko državljanstvo u razdoblju od 5. svibnja 2008. do 1. kolovoza 2013. godine, a koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) dostavilo “Vijestima” na osnovu zahtjeva o slobodnom pristupu informacijama.
 
Prema tim podacima, mlađi Rothschild (na slici u svijetloj košulji) je 2011. godine na zahtjev tadašnjeg predsjednika Vlade Crne Gore Igora Lukšića upisan u spisak crnogorskih državljana.
 
On je član poznate dinastije njemačko-židovskog porijekla koja predstavlja jednu od najbogatijih obitelji sa imovinom čija se minimalna vrijednost procjenjuje na oko 350 milijardi dolara. Rothschildovi su postavili temelje europskog bankarstva i financija krajem 18. stoljeća, dok je Nathaniel predsjednik investicijskog fonda vrijednog 22 milijarde dolara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Iste godine kada je dobio državljanstvo nasljednik bankarskog carstva slavio je 40. rođendan u luksuznoj marini kanadskog milijardera Petera Manka. Rođendanskom slavlju koje je prema pisanjima engleskih medija koštalo milijun funti, prisustvovali su predstavnici svjetskog jet-seta, a među njima i crnogorski premijer Milo Đukanović.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara