Nekadašnji Berlusconijev ministar uhićen zbog povezanosti s mafijom

Nekadašnji Berlusconijev ministar uhićen zbog povezanosti s mafijom

Foto: Guliver Image / Getty Images

TALIJANSKA policija uhitila je Claudia Scajolu, ministra industrije u posljednjoj vladi premijera Silvija Berlusconija, zbog njegovih veza s jednim bivšim stranačkim kolegom koji je već osuđen zbog povezanosti s mafijom.

Scajola je 2010. bio prisiljen na ostavku zbog sumnje da je kupio luksuzni stan uz pomoć poslovnog čovjeka uhićenog zbog korupcije, ali je početkom ove godine oslobođen svake sumnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Antimafijaška policija na jugu Italije objavila je da je Scajola uhićen zbog veza s Amedeom Matacenom, kalabrijskim poslovnim čovjekom i nekadašnjim parlamentarnim zastupnikom Berlusconijeve stanke Naprijed Italijo. Matacena je osuđen zbog veza s 'Ndranghetom, moćnom kalabreškom mafijom, a trenutačno je u bijegu, objavila je talijanska protumafijaška policija DIA, ali nije navela zbog čega je točno uhićen Scajola.

Policija upravo diljem Italije pretražuje njegovu imovinu i zaplijenila je imovinu u vrijednosti od pedeset milijuna eura.

U travnju je u Libanonu uhićen Marcello Dell'Utri, također blizak Berlusconijev suradnik. On je bio pobjegao iz Italije neposredno prije presude o vezama s mafijom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara