Nekoliko ozlijeđenih u potresu magnitude 7,3 stupnjeva u Japanu, uslijedio metar visoki tsunami

Ilustracija: AFP

SNAŽAN potres magnitude 7,3 stupnjeva prema Richteru pogodio je istočnu obalu Japana. Odmah je izdano upozorenje za opasnost od tsunamija, ali ne za šire područje već samo za predio koji je već uništen razornim potresom i tsunamijem u ožujku 2011. godine.

Područje pogođeno lanjskom katastrofom nakon današnjeg je potresa pogodio novi tsunami, ali je val srećom bio svega metar visok. Upozorenje za tsunami je ukinuto oko dva sata nakon potresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Associated Press javlja da je ozlijeđeno nekoliko ljudi te da, nasreću, nema mrtvih. Na tom se području i dalje osjećaju manja podrhtavanja tla.

Epicentar potresa bio je oko 245 kilometara jugoistočno od Kamiashija, na dubini od oko 36 kilometara. Podrhtavanje tla osjetilo se i u glavnom gradu Tokiju.

Isto je područje prošle godine pogodio razorni potres magnitude devet stupnjeva po Richterovoj ljestvici nakon kojega je uslijedio golemi tsunami koji je ponegdje dosezao i 20 metara. Poginulo je oko 19 tisuća ljudi, a oko 325 tisuća je ostalo bez domova. Prirodna katastrofa uzrokovala je i istjecanje iz nuklearne elektrane Fukushima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara