"Nemamo čime sahraniti mrtvo novorođenče": Siromašnoj obitelji iz Lipika potrebna pomoć

"Nemamo čime sahraniti mrtvo novorođenče": Siromašnoj obitelji iz Lipika potrebna pomoć

Foto: 034portal.hr

SIROMAŠNA obitelj Repinac iz Lipika treba pomoć dobrih ljudi. Žive u vrlo teškim materijalnim i financijskim uvjetima te nemaju novca za sahranu djeteta. Tihomira i Valentinu Repinac je, naime, 20. veljače u večernjim satima u njihovom podstanarskom domu zadesila velika obiteljska tragedija - izgubili su dijete.

"Ovo je jako teško za mene, supruga Valentina je završila u bolnici, a ja moram biti pri sebi zbog našeg trogodišnjeg sina Josipa. Ali mi je najteže što sam u takvoj situaciji da trebam sahraniti dijete, a nemam 1.000 kuna koliko trebam platiti Komunalcu za grobno mjesto. Iako su iz Centar za socijalnu skrb rekli da će financijski pomoći, ne znam čime ću financirati ni ostalo što je potrebno za sprovod", ispričao je Tihomir Repinac za požeško-slavonski 034portal.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trudnoća je bila rizična. "Prije dvije večeri, oko 18.30 sati je hranila Josipa i odjednom je ispod sebe primijetila veliku lokvu krvi i počela je rađati. Nemam auto pa sam odjurio do kumova koji su udaljeni tek nekoliko kuća. Nije mi trebala ni minuta da se vratim, a dijete je već bilo rođeno. Onda su došli kumovi i odlučili smo pozvati hitnu koja je došla nakon 18 minuta. Ne znam je li dijete proplakalo prilikom poroda, bio sam u strašnom šoku, ne znam niti je li dijete rođeno živo ili mrtvo. Kada je došla doktorica, Valentinu su spremili za bolnicu, a onda je došla policija i napravila uviđaj. Beba je bila dječak i trebao se zvati Petar", ispričao je 50-godišnji Tihomir koji je već godinama nezaposlen te je jedini prihod obitelji socijalna pomoć u iznosu od 950 kuna, dječji doplatak od 280 kuna i Tihomirova povremena zarada od poslova kao što su cijepanja drva, krečenja, kopanja kanala i sezonski poslovi.

Svi koji su u mogućnosti i koji žele pomoći obitelji Repinac mogu to učiniti uplatom na: Tihomir Repinac, Trg Franje Tuđmana 3, 34 552 Lipik, na broj računa 2340009-3211237463, otvoren u PBZ.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara