Neslužbeno s Kaptola: Ljevica je prodala ispod cijene Inu, zašto ne bi danas i autoceste

Neslužbeno s Kaptola: Ljevica je prodala ispod cijene Inu, zašto ne bi danas i autoceste

Screenshot: Glas Koncila

"NE TREBA smetnuti s uma da je upravo koalicija lijevoga centra ispod svake realne cijene prodala Inu, pa joj nije ništa ispod realne vrijednosti pristati na tako dugu koncesiju autocesta. Sindikat i pojedine političke stranke s punim pravom traže referendum o pitanju te koncesije i trebalo bi sve učiniti da se taj referendum i dogodi", stoji u uredničkom komentaru Glasa Koncila kojeg potpisuje Ivan Miklenić. Glas Koncila, neslužbeno glasilo Crkve u Hrvata smatra da svota od 50-godišnje koncesije na autocestu ne može pokriti ni visinu duga i kamata za te iste autoceste. 
 
Koncila smatra da je riječ o politikantskom krpanju jednogodišnjega proračuna i očitovanje bešćutnosti prema hrvatskim građanima koji će još skuplje plaćati vožnju autocestama, a za koje već godinama izdvajaju u svakoj litri goriva.  
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Posezanje baš za tom koncesijom potvrda je da sadašnja vladajuća koalicija nema apsolutno nikakve vizije kako unaprijediti gospodarstvo, proizvodnju u Hrvatskoj, pa pribjegava privatnoj monetizaciji uslužne infrastrukture i usluge. Očito je da je Hrvatska, zahvaljujući onima koji njome stvarno i formalno upravljaju, daleko veći problem u EU-u negoli su to mnogi mogli predvidjeti", zaključuje se u komentaru.  
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara