Nesreća u BiH: Teretni vlak iskliznuo s tračnica s kojih su ukradeni vijci

Nesreća u BiH: Teretni vlak iskliznuo s tračnica s kojih su ukradeni vijci

Foto: Željeznica FBiH

ČETIRI vagona teretnoga vlaka iskliznula su u srijedu s tračnica na dijelu pruge u srednjoj Bosni s koje su ukradeni vijci, izvijestili su iz Željeznica Federacije BiH.

Nesreća se dogodila u 15,50 sati nedaleko od Zenice. Iskliznuo je vlak Željeznica Republike Srpske koji je prometovao između rudnika u Omarskoj i zeničke Željezare. Tom prilikom jedan se vagon prevrnuo te se rasula željezna rudača. U iskliznuću četiriju vagona oštećen je električni stup i uništeno 20 metara pruge. Nitko nije ozlijeđen, izvijestili su iz Željeznica Federacije BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se utvrdi da je krađa prouzročila nesreću, to će biti još jedan pokazatelj da krađa željezničke imovine izravno ugrožava živote svih sudionika u prometu i da je taj čin nužno u pravnim okvirima okvalificirati kao izravan napad na ljudske živote i državnu imovinu", priopćili su iz Željeznica Federacije BiH.

Zajedničko povjerenstvo Željeznica Federacije BiH i Željeznica Republike Srpske provodi istragu. Sumnja se da su česte krađe na željeznicama, čak i na električnim stupovima motivirane preprodajom starog željeza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara