News-Bar hakiran: "Zanima nas tko je skupo platio da nas ušutka"

News-Bar hakiran: "Zanima nas tko je skupo platio da nas ušutka"

Screenshot: Facebook

"U PETAK u 20 sati, neposredno prije posljednjeg sučeljavanja predsjedničkih kandidata, portal www.News-Bar.hr izložen je DDoS napadu koji je u samo jednoj sekundi srušio naš server. IP adrese s kojih je došao napad locirane su u SAD-u, a u jednom trenutku prema našoj IP adresi upućeno je 1.800.000 linkova i gigabitni promet kojeg niti jedan server u Hrvatskoj jednostavno ne bi mogao izdržati", piše u priopćenju redakcije News-Bara.

Napad je dio predsjedničke kampanje

Dodali su da upućeni kažu da ovakav napad mogu izvesti samo profesionalci i da takav zahvat ima svoju cijenu, koja nije mala, stoga im je "poseban gušt" saznati da je netko spreman potrošiti ozbiljne novce da ih ušutka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pretpostavljamo da je sve ovo dio predsjedničke kampanje, koju smo s posebnom pozornošću pratili o čemu govori i naš doseg od preko milijun Facebook korisnika koje smo dosegnuli protekloga tjedna, što je inače bio naš najveći doseg od pokretanja portala", nastavlja News-Bar.

Hakeru ćemo dati vlastitu rubriku

Kažu da pretpostavljaju da se netko želio osigurati da poštuju pravila izborne šutnje i da mu ne zamjeraju.

"Voljeli bi saznati njegov identitet kako bi mu osigurali da nakon ovoga dobije svoju vlastitu rubriku na portalu News Bar", zaključuje redakcija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara