Nezaposlenost u Hrvatskoj najviša u posljednjih 12 godina, ministar Mrsić zadovoljan

Foto: M.P.Š., DZS

STOPA registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj za veljaču ove godine iznosi 22,7 posto, govore podaci Državnog zavoda za statistiku

Nezaposlenost u veljači viša je za 0,3 postotna boda u odnosu na stopu iz siječnja koja je iznosila 22,4 posto.

Stopa registrirane nezaposlenosti na tako je visokoj razini posljednji put bila prije gotovo 12 godina, u svibnju 2002. godine.

Na međugodišnjoj razini, stopa registrirane nezaposlenosti za veljaču 2014. godine veća je za 0,8 postotnih bodova u odnosu na veljaču 2013.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, krajem veljače 2014. godine u evidenciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje bilo je registrirano 384.376 nezaposlenih osoba.

U odnosu na siječanj 2014. broj nezaposlenih povećao se za 1,6 posto ili 6.092 osobe, a u usporedbi s veljačom 2013. godine broj nezaposlenih veći je za 2,4 posto ili 8.976 osoba, navodi se u mjesečnom izvješću Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Brojač HZZ-a trenutno pokazuje 382.976 nezaposlenih registriranih na burzi. Stvarna brojka nezaposlenih u Hrvatskoj premašuje pola milijuna ljudi.

Negativan trend povećanja nezaposlenosti privremeno je zaustavljen u ožujku samo zahvaljujući sezonskom zapošljavanju, no bez obzira na poražavajuće statistike, ministar rada i mirovinskog osiguranja, Mirando Mrsić, u Splitu je izjavio kako je zadovoljan te da mu je drago što je broj nezaposlenih počeo padati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara