Nigerijska vojska locirala otete djevojčice, ali ne želi riskirati njihove živote?

Nigerijska vojska locirala otete djevojčice, ali ne želi riskirati njihove živote?

Screenshot: YouTube

NIGERIJSKA vojska locirala je gotovo 300 djevojčica koje je u travnju otela ekstremistička skupina Boko Haram, ali se boji da bi upotreba sile u njihovu spašavanju mogla prouzrokovati njihovu smrt, rekao je danas načelnik generalštaba nigerijske vojske, Alex Badeh, prenosi AP.

"Mi ne možemo otići tamo i ubiti naše djevojčice u ime pokušaja da ih vratimo", rekao je Alex Badeh.

Badeh je pokušao smiriti tisuće prosvjednika koji su marširali do Ministarstva obrane u Abuji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Želimo da nam se djevojčice vrate. Mi to možemo učiniti, naša vojska to može. Ali možemo li primijeniti silu tamo gdje ih drže kao taoce?", rekao je Badeh.

Glasnogovornik američkog Ministarstva obrane rekao je da Ministarstvo zasad ne može potvrditi navode da su nigerijske djevojčice locirane.

Jedan aktivist za ljudska prava blizak pregovaračima rekao je da je dogovor o razmjeni djevojčica za pritvorene članove grupe Boko Haram postignut prošlog tjedna, ali da ga je u posljednjem trenutku odbacio predsjednik Goodluck Jonathan koji je ranije britanskim dužnosnicima rekao da neće razmatrati mogućnost razmjene.

Nigerija se suočava s međunarodnim kritikama jer djevojčice još uvijek nisu spašene. Prema podacima koje je dala policija, 53 djevojčice su uspjele pobjeći, a njih 276 se i dalje nalaze u zarobljeništvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara