Nikolić: Hrvatska treba razmisliti da li se HDZ vraća na staru ideologiju ili će voditi zemlju u budućnost

Nikolić: Hrvatska treba razmisliti da li se HDZ vraća na staru ideologiju ili će voditi zemlju u budućnost

Foto: Hina

SRBIJA neće pokvariti odnose s Hrvatskom i neće ništa učiniti da ih ugrozi, izjavio je u srijedu u intervjuu za Radio-televiziju Srbije (RTS) srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić i rekao da nije dobio poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da posjeti Hrvatsku.

"Sad je red da Hrvatska pozove Srbiju", rekao je Nikolić večeras u emisiji RTS-a "Upitnik" i podsjetio da je bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović bio u službenom posjetu Srbiji i da je dočekan "kao dobar susjed i prijatelj".

Nikolić je istaknuo da su i Srbiji i Hrvatskoj "jako važni dobri odnosi", uz ocjenu da je "Hrvatska još uvijek u euforiji predizborne i postizborne kampanje pa se ne usuđuje kazati da joj je suradnja sa Srbijom toliko bitna, a jest".

Nikolić je naglasio da Srbija "neće pokvariti odnose s Hrvatskom i neće ništa uraditi da ugrozi te odnose".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svoj izostanak na ceremoniji inauguracije hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Nikolić je objasnio tvrdnjom da je "imao jak razlog", naglasivši da je 15. veljače "bio Dan državnosti Srbije".

Ne zna zašto nemaju veleposlanike u nekim državama

Nikolić je podsjetio da je Srbiju na inauguraciji hrvatske predsjednice predstavljao premijer Aleksandar Vučić, rekavši kako je “pitanje da li bi Hrvatska učinila takvu gestu” da je Srbija na hrvatski praznik organizirala neku inauguraciju.

Komentirajući aktualnu situaciju u Hrvatskoj, srbijanski šef države sugerirao je kako Hrvatska treba razmisliti da li se HDZ "vraća na staru ideologiju" ili će voditi zemlju u budućnost.

U intervjuu za RTS srbijanski predsjednik izjavio je kako ne zna tko je kriv što Srbija "nema veleposlanike u mnogim važnim državama", uključujući i Hrvatsku, ukazavši da je na tu činjenicu više puta upozoravao vladu.

"Svjestan sam toga da nemamo veleposlanike u nekim državama, ali ne znam zašto ih nemamo. Svjestan sam da Srbija u posljednjih 10 godina vodi shutle diplomaciju pa posao veleposlanika preuzimaju predsjednik, premijer i ministar vanjskih poslova", rekao je Nikolić.

On je kao iznimku istaknuo da je "Srbija neprihvatljivo dugo bila bez veleposlanika u SAD" i da "još nema veleposlanike, ne samo u Njemačkoj, već i u Hrvatskoj".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara