Nikolić na inauguraciji: U regiji ću voditi politiku mira, stabilnosti i suradnje

Nikolić na inauguraciji: U regiji ću voditi politiku mira, stabilnosti i suradnje

Foto: AFP

SRPSKI predsjednik Tomislav Nikolić je na inauguraciji poručio da će u regiji voditi politiku mira, stabilnosti i suradnje.

To je vrlo važna poruka, jer je novi predsjednik već izazvao kontroverze i mnoge odustanke od dolaska na inauguraciju državnika iz regije zbog svojih nepromišljenih izjava o "srpskom Vukovaru" i "Srebrenici u kojoj nije bilo genocida".

Nikolić je na inauguraciji poručio da je europski put Srbije put budućnosti i ekonomskog napretka. Dodao je da će pomoći da taj put bude nastavljen i da će surađivati sa svima u svijetu, jer je to interes Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradit ću prijateljstva po svijetu, jer Srbija nema pravo da ima neprijatelje", rekao je Nikolić. Što se tiče odnosa u regiji, kazao je da neće dozvoliti da "različiti pogledi" na pojedine događaje iz prošlosti ugroze zajedničku budućnost. Smatra kako se sve razlike i problemi trebaju rješavati mirnim i demokratskim sredstvima, a prije svega dijalogom.

Poručio je da će svaki razgovor sa bilo kojim dužnosnikom iz svijeta početi i završiti s molbom da njihovi investitori ulože novac u Srbiju. Zahvalio se bivšem predsjedniku Borisu Tadiću rekavši da je državu vodio u izrazito teško razdoblju. Iz regije su mu na inauguraciju došli samo predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara