Nikolić nakon izjave o Srebrenici: "Samo se budala ne mijenja, znači ja nisam budala"

Foto: 

SRPSKI predsjednik Tomislav Nikolić zaleđuje pa topi i to već godinama čini u odnosima Zagreba i Beograda. Sada ponovno pokazuje umiveno, novo, moderno lice, ali neke su njegove, i to ne tako davne, izjave nezaboravljive, pa nije dovoljno reći - nisam to rekao. U jučer objavljenim isječcima iz intervjua BH televiziji, predsjednik Srbije ispričao se za zločine i Srebrenicu, ali opet preko usta nije mogao prevaliti riječ genocid. Pomak je što ga ovoga puta nije negirao kao što je to svojedobno činio.

"U Srebrenici nije bilo genocida", nedavno je bio rezolutan Nikolić. Govorio sam samo o strukturi stanovništva, nisam rekao da je Vukovar srpski grad, pere se sada Nikolić.
 
"Ma nisam, pa taman posla. 2008. sam priznao Hrvatsku u granicama u kojima je članica UN-a, kao opozicijski političar. Pa je li moguće da sada dođem na vlast i kažem 'e sad ne priznajem, sad ćemo otimati Vukovar'. Kome da otmemo Vukovar", pita se predsjednik Srbije. No, puno poslije 2008., u svibnju prošle godine Nikolić je za Frankfurter Algemeine Zeitung jasno izgovorio da je Vukovar srpski grad u koji se Hrvati nemaju što vraćati.
 
"Četnik sam i i dalje sanjam veliku Srbiju", rekao je kad je izabran za predsjednika Skupštine 2007. u ekskluzivnom intervjuu za Media servis. Tada je imao još širi popis 'srpskih gradova' podsjećajući na željenu granicu Virovitica- Karlovac- Karlobag.
 
"Gospodin Mesić je u pravu što traži da se ja izjasnim o zapadnoj srpskoj granici, čak nije znao dobro izgovoriti imena gradova za koje zna da su srpski, pa mu teško to ide. Počeo je nešto Karlo.., Karbro..(mrmlja) nije znao točno reći, pa ne izgovara često imena srpskih gradova", ironično je govorio Nikolić. No, godinu kasnije napušta Radikale i počinje preobrazbu.
 
"Samo se budala ne mijenja, znači ja nisam budala", zaključio je Nikolić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara