Nikolić zbog izjave o Srebrenici na tapeti Europske komisije: Genocida je bilo i tu nema rasprave

Nikolić zbog izjave o Srebrenici na tapeti Europske komisije: Genocida je bilo i tu nema rasprave

Foto: AFP

TOMISLAV Nikolić iz dana u dan izgleda kao sve veći i veći mazohist, koji se svim snagama trudi sipanjem nepromišljenih izjava sam sebi maksimalno otežati prve dane predsjedničkog mandata.

Nakon što si je izjavom u Velikoj Srbiji i srpskom Vukovaru na vrat natovario hrvatski državni vrh, a tezom o osamostaljenju Južne Osetije i Abhazije gruzijski, izjavom o nepostojanju genocida u Srebrenicu uspio je u živac pogoditi i Europsku komisiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo će tema Srebrenice i genocida stoga biti glavna tema sastanka predsjednika Europske komisije Jose Manuela Barrosa i Tomislava Nikolića, zakazanog za 14. lipnja u Bruxellesu.

"Europska unije ima jasan stav i odlučno odbacuje sve pokušaje prekrajanja povijesti. U Srebrenici je izvršen genocid i zločin protiv čovječnosti, a to je potvrđeno i u presudama Haškog suda i međunarodnog suda pravde. Spremni smo to ponoviti kad god bude potrebno i o tome nema diskusije. Pomirenje u regiji svakako će biti jedna od tema sastanka", kazala je novinarima Barrosova glasnogovornica Pia Ahrenkilde Hansen, osvrnuvši se na Nikolićevu tezu da u Srebrenici nije bilo genocida, prenosi B92.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara