Nitko ne želi Sanaderovu jahtu Malo vitra: Cijena pala s 350 na 180 tisuća eura

Nitko ne želi Sanaderovu jahtu Malo vitra: Cijena pala s 350 na 180 tisuća eura

Foto: croatiacharter.com

MOTORNA jahta Cantieri di Pisa Akhir 18S, ili "Malo vitra" i godinama nakon prvog oglašavanja se prodaje. Prema podacima s internet oglasnika za prodaju brodova i brodske opreme cijena joj je 180 tisuća eura, što je skoro duplo manje nego prije dvije i pol godine, kada je koštala oko 350 tisuća eura.

U ponudama za kupnju jahte stoji kako je ona izgrađena 1987. godine, no svugdje je naglašeno kako je u potpunosti renovirana 2009. godine te da je tada ugrađen sasvim novi i vrlo skupocjeni brodski motor MAN R6 sa 788 konjskih snaga čija je vrijednost malo manja od pola milijuna kuna.  Iz 2009. godine potječe sva stolarija, sve instalacije a tada je na novo i obojen.

"Jahta idealna za ugodno i romantično krstarenje sa sasvim novom brodskom opremom", stoji u nekim oglasnicima.

Uz oglas naravno ide i bogata galerija fotografija no pomno se pazilo da se ne vidi i naziv jahte "Malo vitra". Natpis na jahti prekrili su  skuter i brodske ljestve.

Tko je stvarni vlasnik broda do danas nije do kraja razjašnjeno. Formalni vlasnik  tvrtke Pomilon koja je vlasnik jahte je Neven Poldrugač inače zet dobrog i odanog Sanaderova prijatelja Maria Zubovića pa se u tome tražila veza. Navodno je Pomilon kupio jahtu 2008. godine od  poduzetnika Juroslava Buljubašića, no istražuje se i dalje je li zapravo stvarni kupac bio Sanader. Nacional je 2011. godine objavio da je Buljubašić kazao da je stvarni kupac broda zapravo - Sanader. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara