Nitko nije pošteđen: Najmanje 166 djece ispod 12 godina ubijeno u Gazi

Nitko nije pošteđen: Najmanje 166 djece ispod 12 godina ubijeno u Gazi

Foto: Hina

NAJMANJE je 239 djece, 173 dječaka i 82 djevojčice, starih između tri mjeseca i 17 godina, ubijeno tijekom tri tjedna raketnih i topničkih napada u Pojasu Gaze, objavio je u utorak UNICEF.

To uključuje i 166 djece stare do 12 godina, istaknuo je UN-ov međunarodni fond za djecu (United Nations International Children's Emergency Fund).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Objavljeni broj odnosi se na bilancu dječjih žrtava u Gazi prikupljenu do utorka rano poslijepodne, a agencija ističe da još nije moguće provjeriti podatak o još desetero djece poginule kasnije u utorak. U Izraelu je pak najmanje šestero djece, tri dječaka i tri djevojčice od kojih najmlađe ima tri mjeseca, ranjeno u raketnim i topničkim napadima iz Gaze.

Po podacima Ujedinjenih naroda, više od 200.000 Palestinaca u Pojasu Gaze potražilo je zaštitu u 85 objekata UN-a. Glasnogovornik Chris Gunness opisuje povećanje broja raseljenih osoba koji je porastao za oko 30.000 od prekida primirja, kao veliki val.

Broj Palestinaca koji traže utočište u UN-ovim objektima sada iznosi više od 10 posto ukupne populacije ove palestinske enklave.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara