Nizozemski bjegunac s Interpolove tjeralice uhićen u Rovinju: Prije 13 godina u Belgiji ubio ženu

Nizozemski bjegunac s Interpolove tjeralice uhićen u Rovinju: Prije 13 godina u Belgiji ubio ženu

Screenshot: Interpol

NIZOZEMAC osumnjičen za ubojstvo žene prije 13 godina u Belgiji, nakon što je stavljen na Interpolovu listu najtraženijih kriminalaca, prošlog petka je uhićen u Rovinju.

Interpol je danas objavio da je Morgan Schreurs uhićen nakon što su iz Irske dobili dojavu kako se bjegunac možda skriva u Hrvatskoj. Schreurs je optužen za ubojstvo žene koju je 1999. godine sreo u baru u Bruxellesu. Interpol je ranije mislio da se zločinac nalazi u Irskoj ili Italiji. Nakon što je fotografija bjegunca objavljena u irskim medijima, jedan građanin je javio da bi 39-godišnjak mogao biti u Hrvatskoj. Nakon što je to dojavljeno našim policajcima, Schreurs je u petak uhićen u Rovinju.

Imao je lažnu talijansku putovnicu, osobnu i vozačku dozvolu

Uz sebe je imao lažnu talijansku putovnicu, osobnu iskaznicu i vozačku dozvolu. "Ovom akcijom je postignuto točno ono što trebaju raditi Interpolove akcije 'Opration Infra-Red' - potaknuti građane da daju nove informacije policiji u njihovoj akciji zbog koje je sumnjivac za ubojstvo završio u pritvoru nakon gotovo 14 godina bijega", kazao je direktor Interpolovog odjela FIS Stefano Carvelli. Pohvalio je i Belgiju koja je objavila tjeralicu, irskog građanina koji je dao informaciju gdje bi se mogao nalaziti bjegunac te irsku i hrvatsku policiju zbog brze akcije nakon koje je Schreurs završio u pritvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka Interpolove akcije "Infra-red" uhićeno je 60 kriminalaca od 500 bjegunaca iz 57 zemalja. Hrvatska policija nije ništa govorila o uhićenju Schreursa u Rovinju, a vjerojatno se čekalo da se time prvo pohvali Interpol.

U Dublinu radio kao DJ?

Irska policija je u opisu Schreursa napisala kako su plavci 1999. godine, kada se dogodilo ubojstvo, imali informacije da bjegunac radi kao građevinar u Munchenu, dok se kasnije vjerovalo da je radio kao konobar u centru Dublina. 2002. godine je irska policija provela opsežnu istragu nakon što su dobili informaciju da je Schreurs dijelom puštao muziku u klubovima pod imenom DJ Morgandroid, koje je koristio i u Munchenu. 2001. godine je postojala informacija da se bjegunac liječio u bolnici u Munchenu, zato što mu je bila oštećena jetra te mu je bila potrebna i operacija.

Policije je bilo poznato da Schreurs govori nizozemski, njemački, engleski i francuski jezik, a bio je prepoznatljiv i po ožiljku iznad lijevog oka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara