Nizozemski vojnici iz Ukrajine odnose ostatke žrtava MH17

Nizozemski vojnici iz Ukrajine odnose ostatke žrtava MH17

Foto: FAH

MALA ekipa nizozemskih nenaoružanih vojnika koja se nalazi na mjestu pada zrakoplova na letu MH17 na istoku Ukrajine odnijela je nove ostatke tijela žrtava, objavilo je nizozemsko ministarstvo obrane.

Ekipa je odnijela malu količinu ostataka tijela žrtava, navelo je ministarstvo u priopćenju i naglasilo da su skupljene i osobne stvari i dijelovi olupine zrakoplova.

Zrakoplov s ljudskim ostacima će sletjeti u subotu u Eindhoven, na jugu zemlje, dodalo je ministarstvo.

Nizozemske vlasti nadaju se da će u zemlju vratiti ostatke žrtava od ukupno 298 stradalih čija tijela još nisu pronađena.

Vojnici su otišli po ostatke tijela žrtava za koje su mjesne vlasti navele da su skupile u tom području u kojem traje sukob ukrajinskih snaga i proruskih separatista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojnici ne pretražuju ponovno to područje jer zima onemogućuje potrage, naglašava isti izvor.

Blizu dvije trećine žrtava koje su stradale 17. srpnja na letu MH17 između Amsterdama i Kuala Lumpura su bili Nizozemci. Još treba identificirati samo ostatke tijela triju nizozemskih žrtava.

Pretpostavlja se da je raketom srušen zrakoplov koji je nadlijetao tu regiju koju su zauzeli proruski separatisti.

Ukrajina i Sjedinjene Države drže da je zrakoplov srušila raketa zemlja zrak koju je Moskva dostavila proruskim sepataristima, što Rusija demantira i upire prstom na ukrajinske snage.

Nizozemska je zadužena za proces identifikacije žrtava, istragu o uzrocima nesreće i kaznenu istragu kojom se trebaju odrediti odgovorni za tragediju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara