"Njemački Jovanović": Ministar policije "odbrusio" Crkvi da se brine o vjernicima, a ne o politici

Foto: bundesregierung.de

"BILO bi puno prihvatljivije da se drže vjeronauka, a ne da daju političke komentare koje 'prodaju' pod postulate", rekao je to Hans Peter Friedrich njemački ministar unutarnjih poslova koji je snažno kritizirao Crkvu da se više bavi dnevno političkim komentarima umjesto da se više bave vjernicima.
Ovaj ministar demokršćanin apelirao je prema Crkvi da se za ovaj Božić sjete svoje temeljne zadaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka njemačkog ministra snažno je odjeknula u toj zemlji, a jedan od razloga je i taj što je riječ o izjavi koja je objavljena u dnevniku "Berliner morgenpost" i to na Badnji dan. Policija je odmah reagirala tvrdeći kao je ministar dao osobni stav te da to nije i stav policije. Gotovo na isti način reagirala je i njemačka Vlada.

Naime, sve su češće kritike evangelističkih i rimokatoličkih svećenika na račun Vlade Angele Merkel. Posebno je jaka kritika evangelista i to na angažman vojske u Afganistanu. Rimokatolička crkva kritizirala je Merkel zbog nedostatka socijalne svijesti te zbog "naglog širenja siromaštva". Također svećenstvo u Njemačkoj naglašava i sve jači uzlet nacionalizma širom Europe i to u uvjetima "turbo-kapitalizma".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara