Njemački umirovljenik u šoku: Iz bolnice u Osijeku dobio račun od 23 tisuće kuna iako ima europsku zdravstvenu iskaznicu

Foto: Google Street View

UMIROVLJENI njemački državljanin koji dio godine provodi u Osijeku završio je na hitnom bolničkom liječenju, a nakon povratka kući doživio je pravi šok - iako je, kako kaže, predočio u bolnici europsku zdravstvenu iskaznicu, iz bolnice mu je na kućnu adresu poslan račun od čak 23 tisuće kuna.

"Ne znam što se dogodilo!? Kada sam završio u bolnici, supruga im je dala iskaznicu i oni su je vratili rekavši da je sve u redu. No račun za bolničko liječenje ipak sam dobio! Kada sam ih kontaktirao, rekli su mi da u njihovoj evidenciji moja iskaznica europskog zdravstvenog osiguranja nije evidentirana i da imam dvije opcije na raspolaganju: ili račun platiti pa tražiti povrat od mog njemačkog osiguranja, ili moliti osiguravatelja da on kontaktira bolnicu i riješi cijelu situaciju. Toliko novca nisam imao, a moj osiguravatelj je tražio da osobno dođem u Njemačku kako bi se situacija riješila, što sam na kraju i učinio. No još mi nije jasno kako je takvo što uopće moguće. Teško bolestan morao sam sjesti u auto i voziti 800 kilometara do Muenchena samo zato što netko u bolnici nije znao obaviti svoj posao", ispričao je Glasu Slavonije njemački umirovljenik koji je ogorčen na hrvatski zdravstveni sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanacijski upravitelj KBC-a Osijek Saša Lamza odbacio je svaku mogućnost ljudske pogreške u ovom slučaju i naveo kako sustav europskih zdravstvenih iskaznica dobro funkcionira: "Ako je pacijent uistinu predočio europsku zdravstvenu iskaznicu našem osoblju, ona bi zacijelo bila uvedena u sustav i on ne bi dobio račun za liječenje".

Da sustav funkcionira bez problema tvrde i u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara