Norvežanka silovana u Dubaiju pomilovana, smije napustiti zemlju

Foto: Arhiva

SILOVANA Norvežanka osuđena u Dubaiju na zatvorsku kaznu zbog "seksa izvan braka, alkohola i laganja na sudu" pomilovana je i smije napustiti Dubai.

Norveški ministar vanjskih poslova Espen Barth Eide objavio je na Twitteru: "Marte je puštena! Hvala svima koji su pomogli."

24-godišnja dizajnerica interijera Marte Deborah Dalelv silovana je u ožujku. Radila je za kompaniju koja se bavi uređenjem interijera još od listopada 2011. godine. Za CNN je rekla kako se njeno poslovno putovanje u Dubai pretvorilo u noćnu moru. Dalelv je s kolegama bila u baru te je zamolila muškog kolegu da je otprati do sobe u tri sata u noći. Hotel je bio velik i nije htjela lutati po njemu s obzirom na to da je dosta popila. Muškarac ju je odveo do svoje sobe i kada je ona to shvatila uvukao ju je u sobu gdje ju je silovao. Zaspala je prije početka silovanja.

Na kraju dobila otkaz

"Probudila sam se bez odjeće. Ležala sam na trbuhu, a on me silovao. Pokušala sam se dići, no on me gurao nazad", kazala je Delalev.

Silovanje je prijavila tamošnjoj policiji, a jedan policajac ju je upitao je li ih zvala zato što joj se nije sviđao seks. Ubrzo je uhićena i osuđena na 16 mjeseci zatvora. Žalila se na presudu i puštena je na slobodu do rješenja žalbe, ali joj oduzeta putovnica. Njezin je silovatelj, kako javlja Daily Mail, dobio tri mjeseca zatvora manje od nje.

Delalev su savjetovali da kaže kako je seks bio dobrovoljan te da će optužba najvjerojatnije biti odbačena. Ona je to i učinila, no kasnije je kažnjena i zbog davanja lažnog iskaza, a dobila je i otkaz u kompaniji u kojoj je radila, kako je navedno, "zbog nedoličnog ponašanja". 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara