Nova istraga protiv Janše zbog korupcije

Foto: Guliver image/Getty images

PROTIV slovenskog oporbenog prvaka Janeza Janše vodi se nova sudska istraga zbog njegovih sumnjivih poslova s građevinskom tvrtkom "Imos" 20005. godine, u vrijeme kad je Janša bio premijer, pišu u petak slovenski mediji, a informaciju je potvrdilo i okružno državno tužiteljstvo.

Radi se o sumnjama u korupcijsku povezanost "Imosa" i Janše, koji je građevinskoj tvrtki jedno svoje građevinsko zemljište prodao za 130.000 eura, čime je bilo znatno preplaćeno, a kasnije od iste tvrtke kupio stan. "Imos" je u to vrijeme dobivao i znatne narudžbe od države odnosno slovenske vlade.

Slučajem se prošle godine već bavilo antikorupcijsko povjerenstvo, presudivši da je posao između Janše i "Imosa" bio "opterećen izrazitim korupcijskim rizikom", te da postoji sumnja da je Janša kao bivši premijer time zlorabio položaj.

Janšina Slovenska demokratska stranka (SDS) navela je da je njen prvak pred antikorupcijskom komisijom već objasnio sve stvari i da je dokazano da je zemljište doista bilo vrijedno 130.000 eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara