Nova kaznena prijava protiv Jamba: Političkom samopromocijom oštetio proračun za 225.250 kuna

Foto: Arhiva

ŽUPANIJSKOM državnom odvjetništvu u Dubrovniku podnesena je kaznena prijava protiv bivšeg gradonačelnika Metkovića, Stipe Gabrića Jamba, zbog sumnje da je oštetio proračun za više od 225 tisuća kuna.

"Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe i to 56-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti i 61-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo pomaganja u svezi sa zlouporabom položaja i ovlasti", navode iz PU dubrovačko-neretvanske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prenosi Dubrovački dnevnik, prijava je podignuta jer je Jambo, u svojstvu odgovorne osobe jedne od jedinica lokalne uprave i samouprave s područja Dubrovačko-neretvanske županije, u razdoblju od rujna 2009. do prosinca 2012. godine, u više navrata, iz proračunskih sredstava lokalne jedinice, podmirivao troškove organiziranih izleta građana u svrhu promidžbe političke stranke čiji je bio predstavnik.

Također je utvrđeno kako mu je u tome pomagao 61-godišnjak koji je, kao uposlenik iste lokalne jedinice, u svojstvu odgovorne osobe, ovjeravao naloge za plaćanje spomenutih izleta. Na ovaj način proračun lokalne jedinice oštećen je za iznos od 225.250 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara