Nova otkrića u istrazi nestalog leta MH370: "Mijenjamo prioritetne zone"

Foto: FAH

MALEZIJSKI zrakoplov MH370 koji je nestao u ožujku s 239 putnika i članova posade skrenuo je prema jugu nešto ranije nego što je to nalagao plan letenja pa se donekle mijenja područje pretrage iako je u središtu potrage i dalje područje oceana nasuprot australske zapadne obale, objavili su u četvrtak australski istražitelji.

Taj je zaključak rezultat pregleda satelitskih podataka koje su obradili istražitelji u pokušaju pronalaska olupine Boeinga koji je nestao 8. ožujka na letu iz Kuala Lumpura za Peking.

"Područje pretrage ostaje isto, no neke nove informacije ukazuju da su neke zone malo više južnije sada interesantnije i prioritetnije", kazao je zamjenik australskog premijera Warren Truss.

Zrakoplov je drastično promijenio rutu leta, skrenuvši prvo prema zapadu pa jugu. Usprkos opsežnoj potrazi nije pronađen niti jedan trag nestalog zrakoplova Malaysia Airlinesa u Indijskom oceanu, u vodama zapadne Australije.

Australija i Malezija su potpisale memorandum o narednoj fazi podmorskog pretraživanja koje obuhvaća 60.000 četvornih kilometara. Potragu će voditi nizozemska tvrtka Fugro.

Očekuje se da će trajati godinu dana i koštati 52 milijuna američkih dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara