Novi dokazi o ubojstvu Željka Ražnatovića Arkana, nema potvrde da iza njega stoji Milošević

Screenshot: YouTube

KAKO je neslužbeno potvrđeno za B92, postoje nova saznanja u vezi s ubojstvom Željka Ražnatovića Arkana, no nema potvrde da iza njega stoji nekadašnji politički vrh sa Slobodanom Miloševićem na čelu. Potvrđeno je samo da bi razlozi mogli biti političke prirode.

Sada se kao osnovni razlozi za ubojstvo spominje potencijalno Arkanovo svjedočenje pred Haškim sudom, kao i susret s jednim zapadnim visokim službenikom. Za to postoji svjedočenje više osoba. Sve detalje trebala bi otkriti istraga.

Željko Ražnatović Arkan ubijen je u siječnju 2000. godine u Beogradu ispred jednog hotela.

"U izvršavanju tako ozbiljnog kaznenog dijela, naročito političkih, postoji čitav lanac organizatora i izvršioca krivičnog dijela. To što je netko tko bi se mogao označiti kao nalogodavac mrtav, ne amnestira i ne izuzima od odgovornosti bilo koga tko je u tako nečemu sudjelovao", kazao je ministar pravde Nikola Selaković.

Iako se za nekoliko ubojstava govori da iza njih stoji režim Slobodana Miloševića, on se kao nalogodavac pojavljuje samo u presudi za ubojstvo Ivana Stambolića i za atentat na Vuka Draškovića u Budvi. Sadašnja vlast najavljuje rješavanje svih ubojstava iz devedesetih osoba koja su ostala neriješena.

TV Pink je objavila kako se "ovih dana završava istraga o političkim ubojstvima koja su obilježila vladavinu Slobodana Miloševića", a Vuk Drašković kazao je kako iza svih političkih ubojstava devedesetih godina stoji Slobodan Milošević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara