Novi gaf malezijskih vlasti: Posljednje riječi s leta MH370 ipak nisu bile ´U redu, laku noć´

Screenshot: CNN

POSLJEDNJE riječi jednog od pilota nestalog malezijskog aviona ipak nisu bile "U redu, laku noć", već "Laku noć, Malaysian 370", priopćili su iz malezijskog odjela za civilno zrakoplovstvo, prenosi Reuters.

Korekcija posljednjih riječi iz kokpita dodatno je pojačala kritike upućene malezijskim vlastima koje se suočavaju s optužbama da nisu pravodobno reagirale na nestanak Boeinga 777 kao i da ne provode istragu dovoljno transparentno.

"'Željeli bismo potvrditi da je posljednji razgovor između kontrolora leta i kokpita  prema transkriptu bio u 1:19 sati, a rečeno je: 'Laku noć, Malaysian 370'. Vlasti i dalje provode istragu kako bi se utvrdilo je li te posljednje riječi izrekao pilot ili kopilot", navodi se u priopćenju.

Malezijski veleposlanik u Kini rekao je kineskim obiteljima u Pekingu još 12. ožujka, četiri dana nakon što je avion nestao, da su posljednje riječi iz kokpita bile "U redu, laku noć".

Nekoliko minuta kasnije prekinuta je sva komunikacija s letom MH370.

Više od 20 aviona i brodova traga za nestalim malezijskim Boeingom

Australski premijer Tony Abbot rekao je u ponedjeljak kako ne postoje vremenska ograničenja u traganju za zrakoplovom Malaysia Airlines na letu MH370 koji je nestao prije više od tri tjedna u Indijskom oceanu s 239 putnika i članova posade.

"Ja svakako ne stavljam vremensko ograničenje na to", rekao je Abbot novinarima u zračnoj bazi Pearce u Perthu. "Možemo tragati dosta dugo vremena i mi ćemo to i činiti".

"Intenzitet naše potrage i veličina operacija se povećava, a ne smanjuje", rekao je.

Ukupno 20 zrakoplova i brodova traga u ponedjeljak u udaljenim područjima oceana jugozapadno od Australije za Boeingom 777 koji je nestao 8. ožujka s 227 putnika i 12 članova posade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara