Novi incidenti na sjeveru Kosova: Čuju se pucnjava i sirene, troje ranjenih

Novi incidenti na sjeveru Kosova: Čuju se pucnjava i sirene, troje ranjenih

Foto: AFP

JUTROS je na sjeveru Kosova ponovno došlo do incidenata, a čuju se sirene koje pozivaju na uzbunu te pucnjava. Još uvijek nije poznat točan povod eskalacije napetosti, ali vjerojatno je vezan uz namjeru Kfora da ukloni barikade.  Moguće je i da ima veze s najavom prištinskih vlasti da će danas oduzimati vozila koja nemaju kosovske tablice s oznakom RKS ili KS s oznakama gradova na Kosovu.

Putevi koji vode od Zvečana ka Rudaru i Dudinom Kršu su blokirani. Pojedini izvori na sjeveru Kosova navode da su u mitrovačku bolnicu prevezena najmanje tri ranjenika, a KFOR dovozi pojačanja, javlja B92. Nije moguće utvrditi tko i odakle puca, piše Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki broj građana okupio se jutros nešto prije devet sati u Rudaru, gdje su prethodno stigli vojnici KFOR-a sa svojom mehanizacijom. To područje je blokirano, a promet obustavljen, javlja Tanjug. Vojnici KFOR-a su razvukli bodljikavu žicu na raskršću u Rudaru, kako bi osigurali put koji vodi ka barikadama koje su postavljene na nekoliko lokacija u mjestu. U Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici čule su se sirene za uzbunu, što je bio znak da veliki broj građana krene u Rudare.

Građani ističu da je najvjerojatnija namjera KFOR- da ukloni barikade koje su postavljene u Rudaru i u mjestu Dudin Krš, a navodno je KFOR bacio i suzavac na Srbe koji su pokušali prići barikadi, javlja B92.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara