Novi sanacijski upravitelj osječkoga KBC-a očekuje teške financijske izazove

Novi sanacijski upravitelj osječkoga KBC-a očekuje teške financijske izazove

Foto: Shutterstock

NOVI sanacijski upravitelj osječkoga Kliničkoga bolničkog centra Sven Kurbel izjavio je za Hinu da je i dosad bio u timu koji je radio na preustroju i odgovornim poslovima koje je Uprava KBC-a radila u prošlom mandatu te da u novom razdoblju treba odgovoriti teškim financijskim izazovima.

Vlada je danas na prijedlog ministra zdravlja Siniše Varge odlučila da je novi sancijski upravitelj osječkoga KBC-a prof. dr. Sven Kurbel, radiolog, dosadašnji pomoćnik smijenjenoga sanacijskog upravitelja Saše Lamze.

"Dosadašnji sanacijski upravitelj bit će moj pomoćnik za ekonomska pitanja", rekao je Kurbel i dodao kako su uvijek dobro surađivali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"U razdoblju koje je pred nama trebamo odgovoriti teškim financijskim izazovima i sve većim troškovima poslovanja. Svi se slažemo, od ministra Varge do bivšega sanacijskog upravitelja, mojega zamjenika Vladimira Borzana i tri pomoćnika, da je osnovni cilj ovih promjena i cjelokupnog rada poboljšati rad zdravsta ponajprije na zadoljstvo pacijenata", rekao je novi sanacijski upravitelj osječkoga KBC-a.

Sven Kurbel dosad je među ostalim obnašao i dužnost predsjednika Upravnog vijeća KBC-a.

Rekao je da je KBC 2012. i 2013. godine poslovao pozitivno, a nakon završnog računa svest će se "računi" za prošlu godinu koja će završiti s manjim gubitkom.

Smijenjeni sanacijski upravitelj osječkoga KBC-a Saša Lamza rekao je kako se vraća na mjesto na koje je i primljen - mjesto pomoćnika ravnatelja za ekonomska pitanja. Dodao je kako su on i Uprava u zadanim uvjetima dobro odradili posao te da je pravo ministra donositi odluke radi bolje zdravstvene usluge za sve pacijente i što kvalitetniji preustroj zdravstva i rješavanje financiranja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara