Novi sukobi u Caracasu između prosvjednika i policije, tisuće ljudi prosvjedovalo na ulicama

Foto: Guliver Image / Getty Images

NOVI sukobi izbili su u subotu navečer u Caracasu između prosvjednika i policije, nakon nove mobilizacije oporbe koja je okupila tisuće osoba protiv "diktature" predsjednika Nicolasa Madura.

Oko dvadeset tisuća osoba mirno je prosvjedovalo u istočnom dijelu grada, uporištu oporbe. "Za slobodu, stop diktaturi", bila je jedna od poruka, a mogle su se vidjeti i brojne državne zastave i zastave političkih stranaka.

Do incidenata je došlo kada je jedna radikalna skupina pokušala blokirati autocestu koja se nalazi u blizini. Policija je njezine pripadnike rastjerala koristeći suzavac i vodene topove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovi su sukobi izbili nakon što su prije nekoliko dana uhićena dvojica oporbenih gradonačelnika zbog njihove odgovornosti, kako je rekao ministar unutarnjih poslova, u izbijanju sukoba u zemlji.

Paralelno, u središtu glavnog grada režim je organizirao protuprosvjed kojem se u jednom trenutku pridružio i Maduro, nazivajući ono što se događa "terorizmom, vandalizmom i fašizmom".

Najmanje je 31 osoba poginula u šest tjedana prosvjeda protiv vlade Nicolasa Madura, nasljednika bivšeg predsjednika Huga Chaveza.

Prosvjedi su počeli početkom veljače na inicijativu studenata a protiv gospodarskih problema i policijske brutalnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara