Novi svjedoci na suđenju za Fimi mediju: "Plinacro je tiskanje vizitki i kalendara proglasio poslovnom tajnom"

Foto: Tomslav Kristo/Cropix

U NASTAVKU suđenja u slučaju Fimi media svjedočio je Dabiša Bučanac, koji je od 2005. radio u Plinacrou na mjestima savjetnika, direktora, člana uprave i eksperta.

Izjavio je kako je ta tvrtka od 2006. godine s Fimi medijom sklopila četiri ugovora vrijedna 5,4 milijuna kuna, a neki su sklopljeni suprotno Zakonu o javnoj nabavi. Također je izjavio da je uprava tvrtke poslovnim tajnama proglašavala izradu kalendara, vizitki i organizaciju domjenaka koje je za njih radila Fimi media.

Nevenka Cujzek, koja je od 2004. do 2008. radila je u MUP-u na nadzoru financijskih tokova, izjavila je kako je ministarstvo tada imalo dva ugovora s Fimi medijom. Tadašnji ministar Ivica Kirin naložio joj je da se upozna s Nevenkom Jurak, vlasnicom Fimi medije. Navela je da su Jurak i optuženi Mladen Barišić prije potpisivanja ugovora posjećivali Kirina u uredu.

Među onima koji su marketinškoj agenciji optužene Nevenke Jurak platili pozamašne novčane iznose za nikad obavljene usluge bila je i tvrtka Chemina. Suvlasnik Mladen Drpić jučer je rekao da su po preporuci Mladena Bradača iz Crosca od 2005. do 2007. platili oko 600 tisuća kuna.

"Rekao je da, ako mogu pomoći donacijom, HDZ-u, a ja sam očekivao da, budući da se bavimo tim poslom, nam Fimi media može poboljšati poslovanje i povećati prihode", pojasnio je Drpić.

Sutkinju Ivanu Čalić zanimao je motiv donacije.

"Zašto ste htjeli donirati HDZ-u", pitala je Čalić. "Zato što to htejli napraviti", odgovorio je Drpić.

Nijedna od faktura nije izvršena, no Drpić nije tražio povrat novca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara