Novosti iz DIOKI-ja: Ulazi Čermak, a predstečajna nagodba pri samom kraju!

Novosti iz DIOKI-ja: Ulazi Čermak, a predstečajna nagodba pri samom kraju!

Foto: Drago Sopta (Cropix)  

"OBAVJEŠTAVAMO javnost da su pregovori sa strateškim partnerom oko pokretanja proizvodnje polistirena (PS) u konačnoj fazi, te očekujemo njihov skori završetak. Ukoliko se postigne dogovor oko suradnje, društvo će već pripremljeni Prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe predati u najkraćem mogućem roku.”, stoji u današnjem očitovanju DIOKI-ja na zagrebačkoj burzi. 
 
Također tvrtka DIOKI potvrdila je da su zaprimili pismo namjere strateškog investitora, Crodux Plin d.o.o., zainteresiranog za suradnju s Dioki d.d. i to vezano za proizvodnju polistirena u PJ DOKI, te razvoj novih projekata na  proizvodnoj lokaciji Društva. 
 
Riječ je o tvrtki generala Ivana Čermaka koji je interes za preuzimanje Diokija Čermak je objavio još u studenom prošle godine. No, tada se povukao nakon što vjerovnici nisu prihvatili njegov plan restrukturiranja. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Potvrđujemo da je priprema Prijedloga za otvaranje postupka predstečajne nagodbe u završnoj fazi, te da će u najskorijem mogućem roku Prijedlog biti predan nadležnoj instituciji" zaključuje se u obavijesti DIOKIJA zagrebačkoj burzi. 
 
Navodno je  proizvodnja polistirena za sada jedina isplativa akvizicija DOKIJA, a pogon se nalazi u na Žitnjaku u Zagrebu.  
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara