Novotny: Da sam ja ministar riješio bih sve u tri mjeseca, prava opozicija SDP-u i HDZ-u su građani

Novotny: Da sam ja ministar riješio bih sve u tri mjeseca, prava opozicija SDP-u i HDZ-u su građani

Screenshot: HRT

GOSTUJUĆI u jutrašnjoj emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvoga ekonomski analitičar Damir Novotny rekao je kako izlaz iz gospodarske situacije u kojoj se Hrvatska nalazi vidi jedino u privatizaciji i prodaji dijela javne imovine, prenosi HRT.

Hrvatska je ekonomija šest godina u slobodnom padu koji je posljedica loših strukturnih odluka svih vlada do sada, dodao je, te iznio podatak da smo u ovoj krizi izgubili 200 tisuća radnih mjesta koje će biti teško nadoknaditi.

Prava opozicija i SDP-u i HDZ-u su građani Hrvatske čiji se stavovi radikaliziraju jer ovakvo stanje više nije moguće izdržati, rekao je Novotny.

Prema njegovim procjenama, javni dug će vrlo skoro doseći razinu od 100 posto BDP-a. Nužne su reforme kako bi se stvorila nova ekonomska struktura koja bi mogla osigurati dugoročni ekonomski rast. Primjeri baltičkih zemalja pokazuju kako je potrebno malo vremena da se ostvari rast, ali uz dobru politiku, naglasio je Novotny. Rekao je i da kad bi on bio ministar, riješio bi sve u 3 mjeseca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara