Obamin savjetnik za zdravstvo i vodeći svjetski stručnjak iz područja radioterapije u posjetu Hrvatskoj

Foto: www.instituteigrt.com/dfass.php

SAVJETNIK za zdravstvo predsjednika SAD-a Barack Obame Daniel Fass boravi u posjetu Hrvatskoj, tijekom kojega je danas u Klinici za tumore održao predavanje o novostima u radioterapiji na kojemu su sudjelovala vodeća imena hrvatskog zdravstva, uključujući i vodstvo Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatske liječničke komore.

Fass je jedan od vodećih svjetskih stručnjaka iz područja radioterapije, a sutra će ga primiti i vodstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te ministar zdravlja Rajko Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daniel Fass, koji je obavljao dužnost savjetnika šestorici američkih senatora, prvenstveno za područje zdravstvene zaštite, u Hrvatsku je stigao na poziv Dragana Primorca, predsjednika Hrvatsko-izraelskog poslovnog kluba i predsjednika Upravnog vijeća bolnice Sv. Katarina.

Prof. dr. Daniel Fass jedan je od vodećih svjetskih stručnjaka iz područja radioterapije, metode koju je osobno unaprijeđivao posljednjih 20 godina. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Howard u Washingtonu, DC, s «Alpha Omega Alpha» počastima, a specijalizaciju iz onkološke radiologije završava na Sveučilištu New York. Nakon specijalizacije stručni i znanstveni rad nastavlja na ''Memorial Sloan - Kettering Cancer'' centru gdje je vodio tim liječnika koji su prvi na svijetu uveli korištenje 3-dimenzionalne radioterapije. Direktorom Odjela za radiološku onkologiju pri Greenwich hospital postaje 1992., kada uspostavlja i prvi program 3-dimenzionalne radioterapije u saveznoj državi Connecticut.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara