Obilježava se međunarodni dan Frankofonije

Ilustracija: Shutterstock

MEĐUNARODNI dan Frankofonije obilježava se danas, 20. ožujka, a posvećen je francuskom jeziku i multikulturalnoj zajednici koju čini više od 220 milijuna govornika u svijetu.

Ovaj dan slavi se na svih pet kontinenata kroz različita događanja koja oslikavaju bogatstvo kultura, običaja i vrijednosti Frankofonije. Francuska alijansa Osijek organizator je dana Frankofonije u Osijeku. "Osječki Dani frankofonije u Osijeku se obilježavaju tijekom mjesec dana, kroz cijeli niz kulturnih i umjetničkih događanja", ističe voditeljica udruge, Nada Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što nas očekuje do 26. travnja u programu Frankofonije u Osijeku? "Pripremili smo reviju suvremenog frankofonog filma, u okviru kojeg će se prikazati ne samo francuski, već i belgijski, rumunjski, švicarski i kanadski filmovi. Revija suvremenog filma trajat će od 20. ožujka do 23. travnja te za kraj, 28. ožujka, organiziramo također predavanje na temu francuskog slikarstva 18. stoljeća u izvedbi profesorice Blaženke Vojvodić".

Bit će organizirani i programi za djecu. "Pa će tu biti i igraonice za djecu predškolske dobi. Jedna će se održati 26. ožujka, a druga 26. travnja", otkriva voditeljica udruge, Nada Jovanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara